Öppna Stäng
Workshop

Färgstark nåltovning

Konstnärer:
  • Christel Jönsson
  • Lisa Ewald

Arrangör:
  • Ystads konstmuseum

VAD?

Vet du vad en filtnål är? Visste du att konst kan vara mjuk och skapas av ull med hjälp av en sådan nål? Antingen om du kommer ensam, tillsammans med en kompis eller med familjen så är du välkommen till en spännande eftermiddag med nåltovning på Ystads konstmuseum.

Workshopen börjar med att vi ser på serieskaparen och konstnären Lisa Ewalds färgstarka utställning med stora nåltovade ullskulpturer. Efter visningen skapar vi själva i ateljén. Här bestämmer du själv om du vill använda ull i starka färger som Lisa Ewald eller mer dämpade naturfärger. Med hjälp av filtnålen, ull och annat roligt material kommer vi att tova tredimensionella former och bilder genom att lägga lager på lager med torr kardad ull och nåla fast på skumgummi. Du får gärna ta med dig ditt konstverk hem efter workshopen.

Om konstnärerna

Christel Jönsson

Workshop i nålfiltning hålls av Christel Jönsson från Toveriet. Christel har arbetat med ull och filtnål i 20 år, hon har deltagit i många utställningar och har en egen utställningslokal i Tågarp utanför Hörby där hon även håller kurser. Läs mer på toveriet.se.

Lisa Ewald

Konstnären och serieskaparen Lisa Ewald bor i Malmö och är medlem i ”Dotterbolaget”, ett feministiskt serieskaparnätverk. Hon är känd för sina satiriska enrutingar och serier i bland annat Galago och Bang. 2013 kom första seriekonstboken ”Allt kommer att bli bra” ut och 2017 kom boken ”Måste carpa”.

Om arrangören

Ystads konstmuseum

Ett stenkast från tågstationen i centrala Ystad ligger Ystads konstmuseum. Här visas utställningar med samtida och traditionell konst samt en permanent utställning med verk från samlingen. Museet har ett regionalt uppdrag, Bästa Biennalen, en verksamhet som arbetar för konst och tillgänglighet med fokus på barn och unga.

När?

  • 3 nov 13.30-15
  • 4 nov 13.30-15
  • 6 nov 13.30-15

Besöksinformation

Programmet är från 6 år och barn upp till 7 år måste komma i vuxens sällskap. Workshopen är gratis, inga förkunskaper krävs, och vi står för materialet. Begränsat antal platser.

Tillgänglighet

Lokalen är rullstolsanpassad.

Var?

Ystads konstmuseum, Ystad

Ystads konstmuseum,

Kontaktinformation

Frågor och anmälan sker till: madelene.oldeman@ystad.se
Anmälan bekräftas alltid.

Närliggande evenemang