Öppna Stäng
Utställning

Ett års fest/Återställandet

Konstnär:
  • Lotten Pålsson

Arrangör:
  • Åstorps konsthall

VAD?

Hur kan man närma sig sin omvärld och naturen, förstå den och känna delaktighet? Hur ser vi på oss själva i förhållande till naturen?
Vad behövs för att vi ska stanna upp och uppleva de cykliska rörelserna omkring oss? Uppfatta lerans långsamhet, vinden som vaggar gräset?

I Lotten Pålssons utställning "Ett års fest/Återställandet" som vi under Bästa Biennalen kan ta del av på Åstorps konsthall, pågår tankar om naturens cykliska återställande men också ett personligt inre återställande. Med fingrarna i barndomens blålera återkopplar Pålsson till det jordnära samtidigt som objekten pendlar mellan det långsamma i materialet och de flyktiga skiftningarna i tanken. En del av installationen är det pågående arbetet ”Jag skriver till dig..”, en serie poem skrivna i olika känslolägen och som kan ses både som en inre monolog och som en öppen kommunikation, utan specifik avsändare eller mottagare. Med ett avskalat uttryck, genom söndrande och återbyggande av språket och mening, tar Pålsson sig an frågeställningar om hur det kan te sig att vara människa i vår omvärld.

Om konstnären

Lotten Pålsson

Lotten Pålsson är baserad i Malmö. Pålssons konstnärskap som omfattar text, fotografi, film och objekt som skapas i dialog med det hon upplever. Materialet sätts samman i installationer. Verken kretsar ofta kring själva kommunikationen i sig, språket som meningsbärare, med alla dess betydelser.

Om arrangören

Åstorps konsthall

Åstorps konsthall är en liten konsthall belägen i Åstorps bibliotek i Åstorp, Skåne. Läs mer om våra utställningar och aktiviteter på vår hemsida:
astorp.se/konst

När?

  • 30 okt 10-13
  • 1 nov 10-18
  • 2 nov 10-16
  • 3 nov 10-16
  • 4 nov 10-16
  • 5 nov 10-16

Besöksinformation

Gratis. Konstutställning för alla. Max 4 personer får vistas samtidigt i lokalen. Ingen föranmälan krävs. Åstorps konsthall ligger i Åstorps bibliotek.

Tillgänglighet

Lokalen är rullstolsanpassad.

Var?

Åstorps konsthall, Åstorp

Storgatan 28, 265 34

Kontaktinformation

Konstansvarig: Jenny Kalliokulju
mejl: jenny.kalliokulju@astorp.se
telefon: 042-64226

Närliggande evenemang

Offentlig hjälteaktion
Klippan
Performance

Offentlig hjälteaktion

Samlingsplats vid S:t Petri kyrka
31 okt
Upplevelser i Kronoskogen
Ängelholm
Konstnärsledd vandring

Upplevelser i Kronoskogen

Vandringen startar där Skåneleden (SL1) börjar i nära anslutning till Trafikskoleverkets parkering
5 nov