Öppna Stäng
Workshop

En hälsning från havet

Konstnär:
  • Lena Ignestam och Carina Zunino

Arrangör:
  • Trelleborgs Museum

VAD?

Hur glad blir man inte när man får ett handskrivet kort? Och ännu gladare om någon dessutom lagt ned tid på att själv skapa kortet?
Tillsammans med konstnärerna Carina Zunino och Lena Ignestam kommer du som deltar i workshopen få skapa dina egna magiska kort med havstema. Kanske vill du skicka kort till någon som du tycker extra mycket om?

Workshopen börjar med en liten rundtur i utställningen "Observationer vid havet". Konstnärerna berättar inspirerande om konstverken och havet. Efteråt startas själva workshopen.
Workshopen kommer att utgå från pop-upverk och pop-upböcker. Deltagarna kommer att arbeta med pop-upteknik och collage med hjälp av tjockt papper, sax och lim samt att måla och rita. De kommer att få lära sig att göra pop-ups genom några enkla men effektfulla tekniker och att bemästra magin i att få ett papper att växa till ett överraskande 3D-scenario.
Idag är det många barn som inte vet hur man skickar brev så deltagarna kommer också få lära sig hur man skriver adress och använder frimärken. Hur man sänder ett brev helt enkelt!

Om konstnären

Lena Ignestam och Carina Zunino

Carina Zunino och Lena Ignestam har arbetat ihop sedan 2013 med konstkonstellationen Zunino Ignestam Studio. De arbetar med offentlig konst och konstnärliga utsmyckningar. Under hösten är de aktuella på Trelleborgs Museum med utställningen "Observationer vid havet". Det visas foto, film, skulptur, pop-up böcker och teckningar med det gemensamma temat havet och människans relation till varandra.

Om arrangören

Trelleborgs Museum

Trelleborgs Museum är ett kulturhistoriskt museum med betoning på konst, stadens historia, konsthantverk och arkeologi.

När?

  • 3 nov 13-15
  • 4 nov 13-15

Besöksinformation

15-20 platser vid varje workshoptillfälle. Först till kvarn.
Ålder från ca 9 år. Workshopen varar ca 2 timmar per tillfälle.

Tillgänglighet

Museets utställningar ligger alla i ett plan, utan trösklar och andra hinder. Trelleborgs Museum vill att alla, oavsett psykiska och fysiska förutsättningar, ska kunna besöka oss.
Kontakta oss om du är osäker på något inför museibesöket.

Var?

Trelleborgs Museum, Trelleborg

Stortorget 1, 231 43 Trelleborg

Kontaktinformation

Vid frågor och tidsbokning kontakta Trelleborgs Museum 0410-733045 eller museum@trelleborg.se

Närliggande evenemang