Öppna Stäng
Workshop

Dinosauriekonst

Konstnär:
  • Ahmad Alnabolsy Cadura & Maher Abdel Aziz

Arrangör:
  • Ifö Center

VAD?

Europas största stengodsfontän finns i Bromölla och i år fyller fontänen 50 år. Verket föreställer två dinosaurier i naturlig storlek som solbadar på en klippa. Idag är fontänen en självklar del av Bromölla, men när Gunnar Nylund först presenterade sin idé var det många som blev provocerade. Konst är ofta först kontroversiell och sen älskad. Varför är det så? Ska vi ta bort konst som några inte gillar? Varför ändrar man åsikt om konst och vem älskar inte två jättedinosaurier som solbadar på torget?

I den här workshopen får barnen skapa egna dinosaurier medan vi pratar om konst och tyckande på svenska och arabiska. I lokalen intill besöker vi först utställningen om Scanisaurus och låter oss inspireras. Sedan jobbar vi med våra egna konstverk på dinosaurietema i konsthallens inre rum. Efteråt rekommenderas ett besök på torget där den stora fontänen finns, bara 200m från konsthallen. Konstnärerna talar tillsammans arabiska, ryska, spanska och svenska.

Om konstnären

Ahmad Alnabolsy Cadura & Maher Abdel Aziz

Ahmad Alnabolsy Cadura och Maher Abdel Aziz är båda yrkeskonstnärer med bakgrund i Syrien. I Sverige har de senast arbetat ihop med att restaurera formmaterialet till Scanisaurus och med en skalenlig modell av fontänen. Mahe Abdel Aziz är också filmskapare och tilldelades pris på MAFF.

Om arrangören

Ifö Center

Ifö Center är ett konstnärsdrivet kulturhus med verksamhet på och kring anrika Iföverken. Konsthallen ligger i Ifö Center Utomhusgalleri, där det finns stora målningar av konstnärer från olika länder.

När?

  • 2 nov 13-16
  • 3 nov 13-16
  • 4 nov 13-16

Besöksinformation

Workshopen vänder sig till barn i alla åldrar. Vi talar svenska, arabiska, ryska och spanska. Det kostar inget att vara med, men det är bra att komma i tid så vi kan börja tillsammans klockan ett. Ta inte finkläder, utan ha på dej varma kläder som får bli smutsiga. Det kan vara svalt hos oss. Toaletten finns i ett annat hus, så det är bäst att gå på toa innan vi ska börja.

Tillgänglighet

Det finns inga höga trösklar eller trappor, så det är inte svårt att köra rullstol hos oss. Funkistoaletten (och den andra toan) är i ett annat hus, så det är bra att gå på toa innan klockan ett.

Var?

Ifö Center Konsthall, bakre rummet, Bromölla

Ifö Center Konsthall,

Kontaktinformation

Teresa Holmberg 0708-740562

Närliggande evenemang