Öppna Stäng
Dagkollo

Dagkollo – en hel dag att utforska konst!

Konstnär:
  • Marit Roland

Arrangör:
  • Wanås Konst

VAD?

Tycker du om att skapa och prova på nya sätt att teckna och skulptera? Träffa konstnären Marit Roland och experimentera med vad teckning kan vara.

För barn i åldern 8-12 år. Utforska teckning under en hel dag tillsammans med Wanås Konsts pedagoger och konstnären Marit Roland. Tillsammans upplever vi Marits utställning "Paper Drawing #34" och sedan beger vi oss till verkstaden där vi experimenterar med teckning och papper. Vi får träffa Marit som finns med oss digitalt från Oslo och som lär oss hur vi kan arbeta med papper.

Om konstnären

Marit Roland

Marit Roland arbetar i teckningens utvidgade fält med pappret som sitt enda material och låter processen bli en viktig del av sitt konstnärskap. I den pågående serien "Paper Drawings" arbetar Roland med abstrakta, platsspecifika, skulpturala teckningar där hon tecknar med papper istället för på papper.

Om arrangören

Wanås Konst

Wanås Konst är en internationell skulpturpark och ett centrum för konst och lärande som drivs av den ideella Stiftelsen Wanås Utställningar. Det finns idag 70 permanenta konstverk i samlingen.

När?

  • 4 nov 9-15

Besöksinformation

Begränsat antal platser, först till kvarn. Anmälan till pedagogik@wanaskonst.se . Ålder 8-12 år. Medtag egen lunch, vi bjuder på fika.

Tillgänglighet

Konsthallen är rullstolsanpassad.

Var?

Wanås Konst, Östra Göinge

Wanås Konst,

Kontaktinformation

Vid frågor kontakta pedagogik@wanaskonst.se eller ring 044-66071.

Närliggande evenemang