Öppna Stäng
Visning och workshop

Barnens Skulpturpark

Konstnärer:
  • Jafer Taoun
  • Dania Abdoul-Rahman, Madina Aselzai, Yahia Hassan, Maryam ALledani, Yosef Taoun och Philomena Nwigwe

Arrangör:
  • Drömmarnas hus

VAD?

Hur ofta anläggs det skulpturparker där majoriteten av upphovsrättsinnehavarna till verken är barn? Nu erbjuder vi möjligheten till en visning av just en sådan park. Den heter Barnens Skulpturpark och finns i Rosengård. I denna unika satsning har barn och unga tillsammans med professionella konstnärer och en dramapedagog skapat Barnens skulpturpark i området Herrgården i stadsdelen Rosengård i Malmö. Projektet har genomsyrats av såväl barnperspektiv som barnens perspektiv, utan att göra avkall på konstnärligt högt ställda mål. Upphovsrätten delas mellan professionella konstnärer och barn.

Vi erbjuder totalt 6 unika visningar under Bästa Biennalen. För de som bokar in sig på en av våra förmiddagsvisningar, erbjuder vi också en efterföljande konstworkshop. På plats dessa dagar finns några av konstnärerna bakom verken i skulpturparken, både stora och små.

Om konstnärerna

Jafer Taoun

Jafer Taoun, är en av de totalt sju professionella konstnärer som varit med i projektet BSP. Förutom sitt arbete som konstnär/konstpedagog i Drömmarnas hus har Jafer också ett högst aktivt, privat konstnärskap. Med rötterna i grafisk konst har han under åren utforskat många olika tekniker och material och hans verk har ställts ut både nationellt och internationellt.

Dania Abdoul-Rahman, Madina Aselzai, Yahia Hassan, Maryam ALledani, Yosef Taoun och Philomena Nwigwe

Till de sex offentliga konstverken, finns det inte mindre än totalt 37 upphovsrättsinnehavare varav 29 är barn. Till visningen och workshoparna har vi bjudit in nämnda unga konstnärer från området.

Om arrangören

Drömmarnas hus

Drömmarnas hus är ett kulturhus för barn och unga som arbetar med kultur, skratt och viktiga frågor. Vi verkar i såväl Malmö som Skåne.

När?

  • 1 nov 10-11.30
  • 2 nov 10-11.30, 13-14
  • 3 nov 10-11.30, 13-14
  • 4 nov 10-11.30

Besöksinformation

Våra förmiddagspass (kl. 10-11.30) riktar sig främst till fritidshem och kräver förbokning medan visningarna kl. 13-14 är öppna för alla.
Max antal deltagare/pass: 30 personer, Avgiftsfritt

Tillgänglighet

Under förmiddagspassen genomförs en workshop i direkt anslutning till den guidade visningen. Denna workshop genomförs i en lokal där det finns en entrétrappa. Här behöver en ev. rullstol lyftas in. Anpassad toalett finns

Var?

Drömmarnas hus, Malmö

Frölichs väg 4 malmö,

Kontaktinformation

Kontaktperson: Ann-Marie Erixon, E-post: ann-marie@drommarnashus.se, tel. 0734-486202

Närliggande evenemang