Öppna Stäng
Visning och workshop

Alla fåglar kan inte flyga

Konstnär:
  • Ingrid Ohrberg

Arrangör:
  • Kultur Hässleholm

VAD?

Om utställningen "Alla fåglar kan inte flyga" säger konstnären Ingrid Ohrberg: ”Jag växte upp nära naturen. Varje vår väntade vi barn på flyttfåglarna. De kom för att förutsättningarna för att lägga ägg och föda upp sina ungar var bäst här. Fåglar flyger över öknar, bergskedjor, hav och skogar. Även om det finns faror, så finns ingen taggtråd, murar eller gränskontroller där uppe. Mitt tema på utställningen är en parafras på flyktingsituationen i världen. Jag kan aldrig till fullo förstå! Som medmänniska har jag möjlighet att känna empati, solidaritet och, i mitt fall, engagemang genom bild.”

Workshopen inleds i utställningshallen kl. 13.00 där konstnären Ingrid Ohrberg visar sin utställning "Alla fåglar kan inte flyga". Med inspiration från utställningen fortsätter vi sedan att skapa i Ateljé Färgaren tillsammans med formgivaren och illustratören Nelly Nilsson Nyberg.

Om konstnären

Ingrid Ohrberg

Sösdalakonstnären Ingrid Ohrberg fick Hässleholms kulturpris 2016. Hennes mest kända och omtalade verk är altartavlan i Tureholmskyrkan i Sösdala. Ett konstverk som består av 14 000 gamla och nya skinnbitar ihopsydda på symaskin.

Om arrangören

Kultur Hässleholm

I Hässleholm Kulturhus finns bibliotek, biograf, utställningshall, konsertlokaler och konferenslokaler. Du hittar oss alldeles intill centralstationen mitt i den natursköna skånska järnvägsknutpunkten Hässleholm, 40 minuters tågresa från Malmö.

När?

  • 2 nov 13-16
  • 4 nov 13-16

Besöksinformation

Fri entré och drop-in. Det finns ett begränsat antal platser enligt rådande restriktioner. Workshopen riktar sig till barn från 7 år i vuxens sällskap, men alla är välkomna att delta.

Tillgänglighet

Samtliga publika utrymmen i kulturhuset är tillgängliga oavsett funktionsnedsättning. Det finns exempelvis handikappanpassade toaletter och hiss till alla våningsplan.

Var?

Hässleholms Kulturhus, Hässleholm

Vattugatan 18, Hässleholm

Kontaktinformation

Vid frågor kontakta Camilla Persson Thunberg, kulturutvecklare barn och unga – 070-71 71 04, camilla.persson@hassleholm.se

Närliggande evenemang