KONSTPEDAGOGIK I FÖRÄNDRING

Integrera mera – hur?

Bästa Biennalen! och Konstpedagogiskt nätverk i Skåne bjuder in till en heldagskonferens.

Vad menar vi när vi talar om integration? Hur ser vardagen ut för de personer som söker asyl eller har fått uppehållstillstånd? Vad finns det för erfarenheter från olika projekt? Utifrån frågeställningar skapar vi kunskap om nya möjligheter och målgrupper för konstpedagogiken.

Bästa Biennalens årliga konferens är en plattform för utforskning av regionala och internationella konstpedagogiska arbetssätt. Konferensen är öppen för alla som är intresserade av konstpedagogik, publikutveckling och förmedling av samtidskonst, till exempel konstpedagoger, curatorer, konstnärer och studenter.

PROGRAM

Evenemanget är den fjärde konferensen på temat Konstpedagogik i förändring och arrangeras tillsammans med Konstpedagogiskt nätverk i Skåne.

 

Registrering för anmälan är stängd, välkommen åter till nästa års konferens!

 

Tips!: Dagen innan konferensen kan du även passa på att besöka Riksutställningars tillgänglighetsseminarium på Trelleborgs Museum den 5 december.

Ystads konstmuseum

6 december 2016
kl.9.30 – 16.00


Vi vill ha diskussion. Ta Ton!

Skicka dina frågor och tankar kring dagens ämne till oss via nedanstående frågeformulär så lyfter vi dem under dagen.

Tidigare konferensdagar

2015 – Konstpedagogik i förändring – publikengagemang genom performance och live art. Anordnades den 19 oktober på Dunkers kulturhus. Läs 2015 års program.

 

2014 –  Konstpedagogik i förändring -från förmedling till konstnärlig vision. Anordnades den 24 november på Malmö konstmuseum och Malmö Konsthall. Läs 2014 års program.

 

2013 –  Konstpedagogik i förändring – nya positioner och metoder. Anordnades den 28 oktober på Skissernas museum och Lunds konsthall. Läs 2013 års program.

Samarbetspartners

Konferensen arrangeras i samarbete med Konstpedagogiskt nätverk i Skåne, ett nätverk bestående av Skånes konstinstitutioner Skissernas Museum, Wanås Konst, Kristianstads konsthall, Malmö Konsthall, Lunds konsthall, Ystads konstmuseum, Dunkers kulturhus, Malmö konstmuseum och Moderna Museet Malmö.

Med stöd av