KONSTFÖRMEDLING I FÖRÄNDRING

Med konstnärers erfarenheter i fokus

Årets konferens lyfte konstnärers erfarenheter av att arbeta med Bästa Biennalens målgrupp – barn, unga och vuxna tillsammans. Konferensen vände sig till alla intresserade av att förmedla konst: curatorer, konstpedagoger med flera, men i år uppmärksammades särskilt konstnärer. Talarna var nationella och internationella konstnärer, och hölls delvis på engelska.

2017 års konferensdag var den femte konferensen på temat Konstförmedling i förändring och arrangerades av Bästa Biennalen tillsammans med Konstpedagogiskt nätverk i Skåne, Konstitutet och Lunds konsthall.

Bästa Biennalens årliga konferens är en plattform för utforskning av regionala och internationella arbetssätt kring att förmedla konst.

 

Läs Carolina Söderholms sammanfattning av konferensen här!

Hämta programmet här:

PROGRAM/SVENSKA

PROGRAM/ENGLISH

LUNDS KONSTHALL

6 november 2017


Tidigare konferensdagar

2016 – Konstpedagogik i förändring – integrera mera – hur? Vad menar vi när vi talar om integration? Anordnades den 6 december på Ystads konstmuseum. Läs 2016 års program. 

 

2015 – Konstpedagogik i förändring – publikengagemang genom performance och live art. Anordnades den 19 oktober på Dunkers kulturhus. Läs 2015 års program.

 

2014 –  Konstpedagogik i förändring -från förmedling till konstnärlig vision. Anordnades den 24 november på Malmö konstmuseum och Malmö Konsthall. Läs 2014 års program.

 

2013 –  Konstpedagogik i förändring – nya positioner och metoder. Anordnades den 28 oktober på Skissernas museum och Lunds konsthall. Läs 2013 års program.

Samarbetspartners

Med stöd av