Workshop med Jonas Liveröd

Till Bästa Biennalen 2017 med temat Kaos har Ystads konstmuseum bjudit in konstnären Jonas Liveröd. I utställningen Allting, Överallt, Alltid öppnas dörren till en intensiv upplevelse, ett rumsligt och kalejdoskopiskt collage Liveröd kallar The All-Machine. Verket fyller utställningsrummet från golv till tak och spiller även i museets ateljé och entré. Med material som peruker, förfalskningar, speglar, förstoringsglas, neonfärgade strumpbyxor, medicinburkar, tropiska växter, rymdkartor och psykmönstrade mattor växer Liveröds expanderande och skulpturala universum fram.

Jonas Liveröd konstnärskap definieras av ett ivrigt och outtröttligt utforskande av nya material och möjligheter. Under det senaste året har han arbetat med stora textiltryck, små porslinsbilder, komplexa platsspecifika installationer, motorsågade skulpturer i trä¤ och digital laserskärning.

Under vernissagedagen lördagen den 21 oktober mellan kl.12.00 –  13.30 har barn från 6 år och uppåt möjligheten att hjälpa till med de sista detaljerna av konstverket tillsammans med Jonas Liveröd inne i Ystads konstmuseums ateljé. Utställningen invigs kl.14.