Trädgårdslandet – en lekutställning för små barn

Trädgårdslandet är en lekutställning för små barn. Här har allt det trädgårdsroliga hittat in på museet och barnen kan klättra i komposten, krypa i kaninernas labyrint, plocka morötter och sjunga en sång med snigeln.  Eller vila under stjärnorna i nattens koja, klappa igelkotten och snurra med skatorna vid spegelsjön.

Trädgårdslandet är utformad av scenograf Annika Thore som har byggt upp en inspirerande miljö med nedslag i museets föremålssamlingar. I utställningen lyfts bland annat Larssons fröhandel, Cirkus Altenburg och flygpionjären Thulin, alla med Landskronaanknytning. Museikolonin Rothoffs koloni, som sedan ca 20 år varit museets gröna filial, har varit en given inspirationskälla.

Kompositör Magnus Larsson har komponerat musik och ljud till utställningen. I utställningens början möts barnen av den nyskrivna låten Trädgårdslandet.  Längre in hörs flugorna surra över komposten, snigeln sjunga och tigern ryta. Utställningen är producerad av Landskrona museum tillsammans med Form och Funktion.

Välkomna in och lek!