Under och Övergångar – konstinstallation av Anna Lidberg och Elin Magnusson

På Lunds konsthalls entrétak har Anna Lidberg och Elin Magnusson skapat en konstinstallation i form av en mystisk skog som vilar sina skuggor mot konsthallen. Alldeles speciellt för Bästa Biennalen!

Under Bästa Biennalen har konstnärerna Elin Magnusson och Anna Lidberg fått uppdraget att tillsammans skapa platsspecifika miniatyrverk utanför Skissernas Museum, Lunds konsthall och Stenkrossen. Installationerna går under samlingsnamnet Under och Övergångar. De diskreta ingreppen i staden letar sig ner i jorden och upp bland träden. De försöker utmana betraktaren att tänka bortom det förväntade.

Gemensamt för Elin Magnussons och Anna Lidbergs arbeten är att de letar sig in i skogen och mystiken. Anna har i tio års tid arbetat med miniatyrer, framför allt med dockskåpsgalleriet Gallery 1:10, där Elin ställt ut vid flera tillfällen. Nu senast med verk ur utställningen Skogen behöver att jag ser den. Konstnärsduon kommer under Biennalen även hålla i workshops på Skissernas Museum, Lunds konsthall, Stenkrossen och Stadsbibliotek Lund. Där får barn och ungdomar klä sig som sin innersta känsla, bygga magiska gömställen och leka med skrämmande skuggor.