Kulturskolan på Stenkrossen: Förklädnader från Underlandet

Elin Magnusson Act on Instinct

Är det ok att komma till skolan i en björndräkt om du just den dagen råkar känna dig som en björn?

Förmodligen inte. Det skaver i folk när vi bryter mot det som vi kallar normalt. Vad skulle hända om du kliver in i din undre/inre värld? Hur skulle du se ut om du helt fritt fick spegla din inre känsla, ditt inre humör och klä dig i det? Du kanske har ögon i nacken och ser allt vad som händer och sker men ingen förstår det. Kanske har du hela ditt liv fått höra att du är blyg fast du innerst inne känner att du är en tiger som listigt smyger omkring på gatorna.
Konstnärerna Elin Magnusson och Anna Lidberg kommer att ladda upp med massor av material och verktyg för en gemensam workshop på Stenkrossen. Utifrån det får den som deltar gå loss, och bygga något som kan fästas på den egna kroppen. Vi kommer att prata om normer och vad det kan innebära att bryta dem. Välkomna till en lek med kläder, tyger, färger och ett tillfälle att låta ditt yttre spegla ditt ärligaste inre.

Workshopen sker i samarbete med Stenkrossen.

Elin och Anna håller även i workshopar på Lunds konsthall, Stadsbiblioteket i Lund och Skissernas museum under veckan.

Begränsat antal platser. Du kan föranmäla dig för att vara säker på att komma med, men vi har också några drop in-platser som du anmäler dig till på plats vid arrangemanget.

Föranmäl dig senast klockan 12.00 dagen före aktiviteten, genom att skicka ditt namn, aktivitet och tidpunkt till workshop@lund.se. Du får ett bekräftelsemail om du har fått en plats.

Vi ber er komma i god tid för att bli avprickade av personalen vid aktiviteten. Vid aktivitetens start kommer platserna att släppas fria, så har ni då inte anlänt riskerar ni att förlora er plats.