Kärlek och kaos

KÄRLEK & KAOS

KÄRLEK är temat i Love Actually (en av utställningarna på Keramiskt center) och KAOS är temat i Bästa Biennalen 2017. Tillsammans med konstnären Gertrud Alfredsson vandrar vi runt i utställningen och inspireras av verken. I verkstaden kommer vi sedan att sammanföra KÄRLEK & KAOS och uttrycka våra idéer i lera.

Workshopen finns i två pass, 9-12 och 13-16. Vänligen använd ringklockan mellan entrédörrarna så kommer vi och öppnar.

Varmt välkomna!

I utställningshallarna på Keramiskt center 7 oktober 2017-7 januari 2018:

Love Actually – en kärleksförklaring
HDK
LOVE ACTUALLY är en kärleksförklaring – en utställning med arbeten utförda av tjugofyra keramikkonstnärer med anknytning till HDK, Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg.
”Vad som ligger oss varmt om hjärtat är högst personligt; oxblodsglasyr eller glitterglasyr, en flirt eller innerlig kärleksförklaring, ett förtvivlat rop på uppmärksamhet eller poetisk gestaltning av ett faktum. En kärleksförklaring kan inte ifrågasättas. Det enda gemensamma är leran och tankens väg genom hjärtat till handen.”

Positioner och mellanrum
Karin Östberg
”Jag funderar sällan över innehåll eller mening när jag arbetar. Jag försjunker i görandets process och i upptäckterna av möjligheter som uppstår när jag arbetar. Jag ser glimtar av färgvariationer, fragment av förändringar och låter mig svepas iväg.”
Keramikkonstnären Karin Östberg har ateljé på Konstepidemin i Göteborg sedan 25 år. Genom åren har hon drejat tusentals Pluppar och bollar som bränts med glasyrer som hon själv har tagit fram. Ting är hennes senaste arbeten. De föreställer inget, har ingen speciell innebörd. De är sig själva.

Fabriken
En permanent utställning som handlar om den keramiska traditionen i Höganäs, om hur och varför Kullabygden fick sitt epitet Keramikbygden. Med fokus på Höganäsbolaget och Andersson & Johansson/Höganäs Keramik.


KERAMISKT CENTER i Höganäs
– Butik, verkstad, utställning och konferens
För dig som vill gå kurs, handla en vacker present eller bara ta en konstpaus.
Öppet torsdag-fredag 11-17 och lördag-söndag 11-16