Förvandla!

Wanås Konst 2015

Barriärer – med konstnärer verksamma i Sydafrika

Utställningens titel tar fasta på gränstänkande. Barriärer hindrar, spärrar och begränsar, de är något att kämpa för att övervinna men de kan också skydda och värna. ”För att förstå oss själva behöver vi titta upp och bort. Röst, kropp och porträtt är utgångspunkterna när konstnärerna utforskar mellan religioner, eller mellan djur och människa, man och kvinna.” Beskriver Elisabeth Millqvist, konstnärlig ledare, Wanås Konst.

Barnboken 5-år!

Wanås Konst barnboksserie firar 5-års jubileum 2015. Barnboksserien är ett experiment i bild och berättelse för barn och unga av konstnärer och författare. I år skapas boken av författaren och programledaren Johanna Koljonen och konstnären Jenny Granlund.

Claying

Claying vill ge plats för fler att upptäcka keramik och ge utrymme för materialets spännvidd från konstverk till konsthantverk på Wanås. Lera är utgångspunkt, ett material som ofta ställs i motsats till skulptur men samtidigt är utgångspunkt för många skulpturer. Under höstlovsveckan gör vi om loftet till en lerverkstad och har workshops där vi bygger, formar och förvandlar med den råa leran.

Drop-in workshop!

Vi inspireras av årets utställningar och bjuder in till spännande drop-in workshops tillsammans med Wanås Konst pedagoger och inbjudna konstnärer. Kom och prova olika material och tekniker. Upptäck förvandlingen! För mer information vänligen se kalendariet.

Entré

Vuxna enkel 130 kr
Vuxen säsongskort 250 kr
Pensionär och student enkel 110 kr
Pensionär och student säsongskort 230 kr
Fri entré för barn och unga under 18 år

Att tänka på

Korv samt fika finns att köpa i konsthallens entré.