FLICKORNA

Alma och Martha 11 år. 2015

Alma och Martha är 11 år idag. Michel är pappa till Alma och Johanna är mamma till Martha. Tjejerna bor växelvis hos oss i Malmö och Lund.

Vår idé är att dokumentera en tidsperiod och att skapa en personlig skildring av deras vardag just nu i Sverige. Vad påverkar? Vad är viktigt för dem?

Projektet fortgår under hela året.
Varje vecka dokumenterar vi deras tankar i ett givet tema. Genom fotografi, film och eget material kopplade till sociala medier försöker vi skildra deras liv. En tid av förändring, en spännande period, extra-ordinär, full av nya upplevelser då både kroppen och deras tankar förändras.
En tid som inte återkommer, värd att lyftas fram.

Frågeställningar och utgångspunkt är vardagssituationer och aktuella föreställningar: Hur viktiga är vännerna, fritiden?
Mobiltelefon? Tv-tittande? Dator spel? Skolan och lärande? Maten? Utseende, kläder? Hur ser deras relation ut till oss vuxna ut?
På en latent nivå ska projektet vara en hyllning till alla flickor i vår tid.

I slutet av perioden samlar vi all information och skapar en utställning som ingår i ”Bästa biennal”. Besökarna får möjlighet att dela med sig av egna erfarenheter och blir en del av projektet.

Malmö 20150408
Michel Thomas
Johanna Berg