Ett rum blir en bild av ett rum blir ett rum

Byggande, belysande och betraktelse i Höörs konsthall

HÖÖRS KONSTHALL: Ett rum blir en bild av ett rum blir ett rum – med byggande barns hjälp.

Höörs konstförening bjuder in till deltagande i det gemensamma uppdraget att under tre dagar förändra det rum som är Konsthallen i Höör.

Det är ett generöst och vackert rum, som med hjälp av  segel, plast, snören, barn och vuxna kommer att få ett nytt utseende. Det ges gradvis nya ansikten som i komplexa ljussättningar skapar elektroniska avbildningar, som i sin tur får besökare och deltagare att uppfatta rummet på nya och flera sätt. Proportioner och skalor förändras när vi betraktar utan måttstock. Det blir kort sagt: en övning i att träna sin hand och sitt öga.            Förändrandet är erfarenheten.

Handledare i denna övning är konstnärerna Martin Svansjö och Markus Löfquist. Markus är fotograf och har genomfört hundratals avancerade ljussättningar och projiceringar  vid  nattliga tillställningar. Han gör audiovisuell animation live till konserter, dansmusik och teater under namnet Transfett. Martin är arkitekt och samlare och ritar mest raka streck.

De arbetar båda sedan flera år som gästlärare på Arkitektskolan i Lund.

Konsthallen ligger vid Gamla torg, nära kyrkan och gästgiveriet med anor från 1600-talet.  Konsthallen i Höör är inrymd i Kulturhuset Anders, som är en knutpunkt för kulturlivet i Mittskåne.  Höörs konstförening leds av Ove Delin, utställningsansvarig är Martin Svansjö.

Att tänka på

Det finns kaffe och fikarum i anslutning till konsthallen